woensdag 30 augustus 2017

Valley Tweed, Tulip Tunic en kater

Het derde garen wat nieuw is deze winter van Rowan, is Rowan Valley Tweed. Een prachtig 100% wollen tweed garen, gesponnen en geverfd in Yorkshire, daar waar Rowan vandaan komt!
Valley Tweed is 24 st/10 cm, naalden 3 1/4 mm, 50 g en 209 m. Er zijn 10 kleuren, waarvan er nu 6 kleuren in de winkel liggen (de rest volgt binnenkort). In het bijbehorende boek staan een aantal hele leuke patronen. Deze keer val ik op een heel eenvoudig truitje met V-hals van de cover. Maar eerst moet er een ander breiwerk af!


Door omstandigheden (zie hieronder) kom ik op dit moment weinig aan breien toe. Verder gewerkt aan de Tulip Tunic, deze is nu echt bijna af! Twijfel nog enigszins, of ik de halsrand zal uithalen (nu slechts een randje tricotsteek wat omkrult) en ook daar een blauw/grijs boord-randje zal opzetten. De tuniek zit precies goed.



Sinds een week hebben we een nieuwe huisgenoot erbij, Lewis, een rode kater van 3 1/2 maand oud. Hij is echt super schattig. Er is één nadeel, we hebben eenzelfde interesse:

draadjes :-).



2 opmerkingen: